Velkomst fra ankerlærerne

Velkommen til Humanistisk Informatik

 

Studiestarten nærmer sig, og familie og venner spørger sikkert interesseret indtil, hvad det så er du skal igang med – Humanistik Informatik – jo, nu skal du høre, det er…Er du ved at være i tvivl om, hvad det er du har meldt dig til, så er det godt, at du snart selv skal erfare, hvad en humanistisk informatik studerende bruger tid og energi på. Vi er mange, der står klar til at tage i mod dig og dine kommende studiekamerater  til studiestart den 1. september. Så skal vi nok i fællesskab få præciseret, hvad det her ”Humanistisk Informatik” er for noget.

Foran dig venter tre år med kommunikation i alle afskygninger i et utal af kontekster. Glæd dig! På 1. semester skal vi arbejde med kommunikationsprodukter og på 2. semester er fokus rettet mod kommunikationsprocesser. Så er det første år gået, og det går hurtigere end du lige regner med. Så har du faktisk kun 2 år tilbage af din bacheloruddannelse, men lad os vente med indhold og form på den del.

I år skal vi prøve noget nyt på Humanistisk Informatik, vi flytter til en ny bygning, designet med et formål, nemlig at danne de perfekte rammer for jeres uddannelse. Det er stort og vi skal nok alle bruge lidt tid på at komme på plads i den helt ny bygning. Vi er allerede i gang med gøre klar til studiestarten, og er i gang med at indrette os på vores nye matrikel Rendsburggade 14. Det er her i skal udfolde jeres talenter, og blive klogere på Humanistisk Informatik.

Du kan allerede nu læse mere om den uddannelse og den kultur, du skal til at være en del af og være med til at skabe. Det kan du gøre ved at klikke dig ind på:

 

 

Du skal i gang med en universitetsuddannelse, og det er en investering i din fremtid. Du skal regne med at bruge omkring 1500 kr. på bøger på 1. semester. Vi vil selvfølgelig også prøve at finde elektronisk tekster, som vil være tilgængelig i vores elæringssystem Moodle. Der vil ligeledes blive trykt et kompendium til dig med udvalgte tekster, som kan købes omkring semesterstart. Vi har allerede nævnt et par ting, som I sikkert ikke lige kender til, men vi vil give jer en introduktion til det altsammen, når I begynder på studiet den 1. september.

 

Allerede nu kan du dog godt anskaffe dig følgende bøger, som du kommer til at skulle bruge på 1. semester:

Kristensen, S. A. (2011). Grammatiske grundbegreber: sætningen, ordet og sproget. Syddansk Universitetsforlag.

Rienecker, L., Stray Jørgensen, P., & Skov, S. (2012). Den gode opgave : håndbog i opgaveskrivning på videregående uddannelser (4. udg.). Frederiksberg: Samfundslitteratur.

Rose, G., & Christiansen, H.-C. (2006). Analyse af billedmedier: en introduktion. Samfundslitteratur.

Så snart du er registreret som bruger, så skynd dig ind på Moodle og tjek kurser, skema og lignende ud. Og hvordan gør du så det? Ja, det er beskrevet i det brev, der fulgte med, da du fik besked om, at du er optaget på studiet. Og kan du ikke finde ud af det, så hjælper vi dig igang i løbet af de første par dage.

 

Vi glæder os til at se dig til et spændende semester og et genialt studie.

Vi ses den 1. september

Mange hilsner fra dine ankerlærere

Janne Bang, Jacob Davidsen og Ole Ertløv

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s