Hvad er Humanistisk Informatik

Hvis du har problemer med at forklare dine bedsteforældre, onkler og tanter, hvad det helt præcist er, du skal i gang med at læse, så behøver du slet ikke fortvivle – for det problem har vi andre stadig. Det skyldes ganske enkelt, at Humanistisk Informatik er et meget tværfagligt studie, som kombinerer aspekter fra blandt andet psykologi, filosofi, datalogi, multimedieteori, sprog-, medie-, kultur-, og organisationsvidenskab. Da disse områder alle er brede i sig selv, er det jo slet ikke så underligt, at det pludseligt bliver svært at forklare, hvad det egentlig er, du studerer. Heldigvis betyder dette også, at du i stort omfang har mulighed for at præge din uddannelse i den retning, du selv interesserer dig for. Dermed bliver studiet også mere og mere konkret, jo længere du når.

Grundlæggende er Humanistisk Informatik dog en bred kommunikationsuddannelse. Den er bred forstået på den måde, at den kommunikation man studerer på Humanistisk Informatik er kommunikation på næsten alle tænkelige måder. Det er for eksempel kommunikation, når vi taler til hinanden ansigt-til-ansigt. Men det er også kommunikation når vi henvender os til hinanden gennem forskellige medier som for eksempel tv, radio, aviser, bøger og computere.

Men selvom der findes mange typer af kommunikation, så findes der også nogle helt grundlæggende kommunikative værktøjer, teorier og anvendelser, og det er dem du skal bruge de første semestre på at studere. Først herefter skal du finde ud af, om det er den ene eller den anden form for kommunikation, du har lyst til at arbejde videre med. Så hvis du stadig ikke helt har fundet ud af, ”hvad du gerne vil være når du bliver stor”, så skal du bare springe ud i det og udforske alle de spændende grene, der findes inden for Humanistisk Informatik. Og bare rolig – en dag lykkes det dig at finde, lige netop det du brænder allermest for.

Det næste spørgsmål er så; ”Hvad kan jeg så blive?”. Og det er jo ikke et helt uvæsentligt spørgsmål. Men sandheden er, at der ikke er nogen fiks og færdig stillingsbetegnelse, som du kan hoppe ud i, når du om tre til fem år står som færdiguddannet bachelor eller kandidat. Derimod har du et væld af muligheder, og det er de valg, som du træffer i løbet af din studietid, som afgør, hvor du ender.

Generelt kan man dog sige, at du vil komme til at arbejde med kommunikation på den ene eller den anden måde, hvad enten det så handler om HR, reklame, PR-arbejde, brugervenlighed, E-learning, computerspil, TV, radio eller noget helt andet.

Under punktet Bachelor- og kandidatretninger vil du kunne læse mere om de enkelte retninger.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s